Villa Marija - Nemira

Lokacija

Nemira

NemiraNemira je mirno primorsko naselje (uvala) smješteno na Omiškoj rivijeri, 3,5 km udaljeno od Omiša u smjeru Dubrovnika. Daleko do gradske gužve i gustog prometa odmor ćete provoditi u miru i tišini uživajući u čistom moru i hladu borovih stabala...

Privatne kuće i apartmani smješteni na samoj plaži omogućavaju vam da dođete do mora za par sekundi. U Nemiri se nalazi turistička agencija, dvije trgovine, restoran, pizzeria i nekoliko kafića.
Za one koji traže mir, ugodnu atmosferu, šljunčane plaže u sjeni borova, Nemira je pravi izbor. A za one koji aktivno provode godišnje odmore na raspolaganju su rafting i kajak na Cetini, paragliding, surfanje, jedrenje, ronjenje, alpsko penjanje...

(Izvor: tz-omis.hr)

Omiš

OmišOmiš je slikovit grad istinskog mediteranskog ugođaja na ušću rijeke Cetine. To je grad Festivala dalmatinskih klapa u srcu Dalmacije izmedu turističkih centara Splita i Makarske, koji je poslije burne i zanimljive povijesti od antičkih vremena, te srednjo-vjekovne neosvojive tvrđave omiških gusara, postao turističko središte rivijere iznimne ljepote.

Mnoštvo spomenika kulture slavne i duge povijesti Omiša, brojni ugostiteljski, športski i ostali sadržaji čine boravak nezaboravnim.Rijeka Cetina s veličanstvenim kanjo-nom koja je na ovom mjestu presjekla živopisni planinski masiv u neposrednom zaleđu grada na svom putu do mora, te kilometar duga pješčana plaža, čini ovaj dio jadranske obale izuzetnim i neusporedivim.

(Izvor: tz-omis.hr)